Owoce morwy białej zawierają 20% cukrów - głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę, ponadto kwasy organiczne - cytrynowy i jabłkowy oraz olejek lotny. Ze względu na taką dużą zawartość łatwo przyswajalnych cukrów, ludność zamieszkująca Himalaje suszy owoce, miele na mąkę i używa jako dodatek do potraw. Natomiast suszone owoce zabierane są tam w dalekie podróże jako pożywienie wzmacniające i regenerujące siły.
Sposób użycia: Owoce mogą być stosowane jako składnik musli, dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, sałatek a także czekolady. Czasami również stosowane są do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina.
PROSIMY NIE ŁACZYCZYĆ W JEDNYM ZAMÓWIENIU INNYCH PRODUKTÓW Z PO ZA KATEGORII "ZIOŁA SYPKIE i Zioła Chińskie"
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.