Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna1 » KenayAG2 » Starter z bakteriami do kiszenia warzyw - Kinetic Culture Starter Packets (dr Mercola) (10 saszetek)

Waluta

Zmiana języka

PolskiAngielski

Hity sklepowe

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Systemy płatności

  • eserivce
  • Dotpay
  • PayPal
  • CashBill
  • First Data Polcard
  • iMoje
  • BGŻ

Kontakt

  • House of the Art. Ltd
    196 High Road, 2nd Floor Wood Green
    N22 8HH London, GB

    Konto Bankowe
    Bank BNP Baribas
    S.W.I.F.T.: PPABPLPK
    nr.
    47 1600 1462 1849 0350 9000 0001 PLN
    20 1600 1462 1849 0350 9000 0002 USD
    90 1600 1462 1849 0350 9000 0003 EUR
    NIP: COMPANY NUMBER 9081517
  • E-mail:kontak@transferfactor.pl
  • Telefon+48 502551501
  • Gadu Gadu2927414
  • Godziny działania sklepucodziennie 10.00 - 16.00, w soboty 11.00 - 14.00
Starter z bakteriami do kiszenia warzyw - Kinetic Culture Starter Packets (dr Mercola) (10 saszetek)

Starter z bakteriami do kiszenia warzyw - Kinetic Culture Starter Packets (dr Mercola) (10 saszetek)

KenayAG

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 2-10 dni roboczych

Koszt wysyłki: od 8,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier UPS Przedpłaty Polska - 19,00 zł
UPS TYLKO Przedpłaty HOLISTIC - 19,00 zł
UPS Kurier Przedpłaty - produkty Life Wave, koszt wysyłki z zagranicy - 49,00 zł
Kurier dla Suplementów Dr. Rath'a - do Polski - 30,00 zł
Przesyłka pocztowa - tylko książki na terenie Polski - 8,50 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 205,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Starter z bakteriami do kiszenia warzyw - Kinetic Culture Starter Packets (dr Mercola) (10 saszetek)

Do przygotowania kiszonych warzyw konieczne są kultury bakterii. Dzięki temu oszczędzamy czas.

Dodatkowo zapewniają, że kiszonki zawierają wysoki poziom składników odżywczych i witamin.

Właściwości startera z bakteriami Kinetic Culture:

Witamina K2 powstaje w wyniku procesu fermentacji zachodzącego w kiszonych warzywach. Po licznych testach odkryto pewne szczepy probiotyczne, które wytwarzają więcej wit.K2 niż inne. Jeśli te konkretne szczepy nie występują w warzywach lub starterze z bakteriami, kiszonki będą zawierały niski poziom wit.K2.

Starter Kinetic Culture zawiera odpowiednie szczepy probiotyczne, które produkują właściwe ilości wit.K2.

Saszetki Kinetic Culture Starter są łatwe w użyciu. Wystarczy otworzyć saszetkę, dodać do zalewy i zacząć kiszenie! Opakowanie zawiera 10 saszetek. Każda starcza na przygotowanie ok. 1l kiszonych warzyw.

Instrukcja kiszenia warzyw

  1. Poszatkuj surowe warzywa
  2. Wyciśnij sok z połowy pęczka selera, dodaj 1 saszetkę Kinetic Culture na ok. 1l warzyw.
  3. Wymieszaj dokładnie warzywa z zalewą w misce. Przełóż wszystko do słoika o pojemności 1l, dociśnij. Na wierzchu połóż liść kapusty, tak aby zakrywał całą zawartość słoika. Warzywa powinny być zanurzone w zalewie.
  4. Zakręć słoik i trzymać w temperaturze pokojowej przez 3-7 dni.
  5. Następnie przechowuj w lodówce. Kiszone warzywa należy zjeść w ciągu 2-6 miesięcy.

Trzymać poza zasięgiem dzieci. Nie używać, jeśli opakowanie jest zniszczone.

Produkt służy do przygotowania kiszonych warzyw, nie do bezpośredniego spożycia.

Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu przez 12 miesięcy. Zalecane jest przechowywanie saszetek w lodówce, ale nie jest to konieczne.

Producent: Dr Mercola, USA

Jak samemu przygotować kiszone warzywa?

Warzywa można kisić na dwa sposoby. Wykorzystać proces fermentacji, który przebiega w sposób naturalny lub dodać starter z kulturami bakterii.  

Przepis

Możesz wykorzystać różne warzywa np.

  • kapustę - zawiera ona mnóstwo naturalnych, dobrych bakterii i jest szczególnie zalecana do kiszenia. Stanowi doskonałą bazę dla kiszonych warzyw.
  • marchewki - chociaż zawierają dużo cukru, podczas fermentacji zostaje on rozbity na kwas mlekowy.
  • seler naciowy - do soku z selera naciowego jest dodawany starter z bakteriami tworząc zalewę.
  • inne składniki to: buraki, imbir, czosnek, jabłka, słodkie ziemniaki korzeń pietruszki. Możesz dodać również inne ulubione zioła i warzywa.

Przepis

  1. Na początek przygotuj sok z selera naciowego. Umyj dokładnie 1 pęczek selera i wyciśnij sok.
  2. 1 saszetka Kinetic Culture starczy na przygotowanie ok. 1l warzyw. Dodaj starter do soku z selera i dobrze wymieszaj.
  3. Oczyść warzywa, a następnie poszatkuj. Odłóż kilka liści kapusty.
  4. Składniki:
  • 2 średnie główki kapusty
  • 1,5 kg marchewek
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/2 dużego słodkiego ziemniaka
  • 1/2 pęczka buraków
  • 1/2 jabłka
  • 1 pęczek korzenia pietruszki
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 10 cm korzenia imbiru
  • 1 główka czosnku
Przełóż warzywa do miski i dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z selera i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Umyj słoiki, najlepiej o pojemności 1l. Następnie napełnij je warzywami dokładnie dociskając, aby w środku nie było powietrza. Na wierzchu połóż liście kapusty. Warzywa muszą być zanurzone w zalewie (soku z selera). Delikatnie zakręć słoik. Podczas fermentacji powstaje dwutlenek węgla. Aby powietrze mogło się wydostawać podczas fermentacji polecam specjalne wieczka do słoików - Fermenting Jar Lids. Zawierają one specjalny zawór, który uwalnia gazy oraz filtr węglowy, który zatrzymuje nieprzyjemne zapachy wydzielane podczas fermentacji. Słoiki przechowuj w miejscu o stałej temperaturze przez ok. 7 dni.

Zalecenia

  • Kiszone warzywa możesz przechowywać w lodówce przez ok. 3 m-ce. Nie zamrażaj ich.
  • NIE zakręcaj szczelnie słoika standardowym wieczkiem, gdyż podczas fermentacji powstaje dwutlenek węgla. Jeśli szczelnie go zakręcisz, gazy nie będą mogły się uwolnić i słoik może pęknąć. Najlepiej użyj Fermenting Jar Lid, który pozwala na uwalnianie gazów oraz eliminuje nieprzyjemny zapach.
  • Warzywa powinny być zanurzone w zalewie. Dzięki temu nie zepsują się.
  • Nie jedz bezpośrednio ze słoika! Wtedy bakterie mogą przedostać się do słoika. Zawsze używaj czystego widelca. Wyłóż porcję na talerz, upewnij się, że pozostałe warzywa znajdują się w zalewie i zakręć słoik.

Przechowywanie i stosowanie kiszonych warzyw

Kiszone warzywa należy przechowywać w lodówce przez ok. 3 m-ce.

Możesz wyjąć liście kapusty po wstępnej fermentacji. Warzywa powinny być zawsze zanurzone w zalewie. W przeciwnym razie mogą się zepsuć.

Używaj tylko czystych sztućców do wyjmowania warzyw ze słoika.

Jeśli nie jadłeś wcześniej kiszonych warzyw, zacznij od kilku łyżeczek i stopniowo zwiększaj porcję.




Prosimy nie łączyć w jednym zamówieniu produktów innych producentów z poza kategorii keany AG

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Oprogramowanie sklepu shopGold.pl