Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
» » Moringa Liscie zmielone

Waluta

Zmiana języka

PolskiAngielski

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Systemy płatności

  • Dotpay
  • PayPal
  • CashBill
  • Payeezy

Kontakt

  • House of the Art. Ltd
    196 High Road, 2nd Floor Wood Green
    N22 8HH London, GB

    Konto Bankowe
    Bank BNP Baribas
    S.W.I.F.T.: PPABPLPK
    nr.
    47 1600 1462 1849 0350 9000 0001 PLN
    20 1600 1462 1849 0350 9000 0002 USD
    90 1600 1462 1849 0350 9000 0003 EUR
    NIP: COMPANY NUMBER 9081517
  • E-mail:tf_biuro@transferfactor.pl
  • Telefon+48 502551501
  • Gadu Gadu2927414
  • Godziny działania sklepucodziennie 10.00 - 16.00, w soboty 11.00 - 14.00
Moringa Liscie zmielone
Nasz hit

Moringa Liscie zmielone

Zioła

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 2-10 dni roboczych

Koszt wysyłki: od 19,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier UPS Przedpłaty Polska - 19,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

wg Wagi

Cena: 9,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Drzewo Moringa należy do starożytnych ajurwedyjskich roślin leczniczych.
Dzięki jego wszechstronnej skuteczności drzewo Moringa nazywane jest również cudownym drzewem. Proszek z liści Moringa jest z powodzeniem stosowany w walce z niedożywieniem i niewłaściwym odżywianiem w krajach trzeciego świata, a mianowicie z następujących powodów: w liściach drzewa  Moringa  zawarte są wszystkie niezbędne do życia aminokwasy, kwasy tłuszczowe jak również szerokie spektrum witamin i minerałów.
 
W naturze rośnie ono na południowych zboczach Himalajów.
Starożytna medycyna ajurwedyjska opisywała drzewo Moringa i wykorzystywała do celów leczniczych już 3000 lat temu.
Przy pomocy Moringa Ajurweda leczyła około 300 chorób. Kapsułki z proszkiem Moringa to
naturalny, niezwykle wszechstronny preparat multiwitaminowy i mineralny.
Moringa pochodzi z kontrolowanych upraw, jest produkowana bez syntetycznych pestycydów i nawozów. Moringa wytwarzana jest bez napromieniania oraz bez stosowania rozpuszczalników, dodatków chemicznych, sztucznych barwników i aromatów.
 
Składniki proszku z liści Moringa:
Sproszkowane liście Moringa zawierają około 20 rodzajów aminokwasów, 46 typów przeciwutleniaczy, 36 związków przeciwzapalnych. Proszek z liści Moringa to wysokowartościowe źródło naturalnego białka, które jest bardzo dobrze przyswajalne biologicznie, a ponadto zawiera on naturalny błonnik.
 
Ta sama ilość proszku z Moringa zawiera:
·         1,3 x więcej niezbędnych aminokwasów niż jaja
·         1,9 x więcej błonnika niż ziarna pszenicy
·         4,5 x więcej witaminy E niż kiełki pszenicy
·         tyle samo witaminy C, co sałatka owocowa
·         2,4 x więcej beta-karotenu niż marchew
·         6,9 x więcej witaminy B1 i B2 niż drożdże
·         4,7 x więcej kwasu foliowego niż wątroba wołowa
·         3,4 x więcej potasu niż banan
·         2,2 x więcej magnezu niż proso
·         1,3 x więcej cynku niż kotlet wieprzowy
·         8,8 x więcej żelaza niż polędwica wołowa (schab)
·         17 x więcej wapnia niż mleko krowie (preferowane mleko)
·         3 x więcej chroniącej oczy luteiny niż jarmuż
·         6 x więcej chroniących serce polifenoli niż czerwone wino
·         37 x większe właściwości przeciwutleniające niż winogrona
Działanie proszku z liści Moringa:
  • proszek z liści Moringa w naturalny sposób zwiększa naszą energię
  • Moringa ma właściwości uspokajające i wspomaga dobry sen
  • jest bogaty w polifenole katechin, zwłaszcza galusan epigalokatechiny (EGCG). EGCG jest silnym antyoksydantem między innymi hamującym wzrost komórek nowotworowych
  • Moringa oleifera jest również skuteczna w obniżaniu poziomu cholesterolu LDL i hamuje powstawanie zakrzepów
  • Moringa pomaga w niestrawności, kolkach, stanach zapalnych, gorączce, nietrzymaniu moczu, kamieniach nerkowych, puchlinie brzusznej
·         kaszlu, astmie, zapaleniu oskrzeli
·         infekcjach gardła
·         dolegliwościach okulistycznych
·         nerwobólach
·         dolegliwościach reumatycznych
·         schorzeniach serca
·         wrzodach
ale posiada jeszcze także wiele innych właściwości leczniczych.
Moringa ma następujące właściwości farmakologiczne:
  • jest skuteczna przeciwko nadciśnieniu,
  • działa antybakteryjnie,
  • posiada właściwości przeciwgrzybicze
  • działa antywirusowo
  • chroni wątrobę
  • działa przeciwzapalnie
  • posiada właściwości antybiotyku
  • działa stymulująco
  • hamuje tworzenie się brodawek
Cytat: Źródło: Profesor Luis M De Bruin PhD Internationalresearch Moringa Drzewo życia
»Sprzedaż wszystkich form witamin i minerałów dla poprawy zdrowia to biznes. Dlaczego firma, która sprzedaje setki różnych preparatów witaminowych miałaby sprzedawać produkt (Moringa), który jest w stanie zastąpić wszystkie inne«
Cytat : Profesor Klaus Becker z Centrum Medycyny Tropikalnej, Uniwersytetu Hohenheim podkreśla:
»Drzewo Moringa jest niezmiernie pomocne w zwalczaniu chorób dietozależnych, zarówno chorób związanych z niedożywieniem jak i w przypadku zachodniej diety niedoborowej jako fenomen wśród roślin spożywczych i leczniczych«
Informacje na temat stron o Moringa w Internecie:
Moringa może mieć następujące pozytywne skutki działania : aktywizuje i optymalizuje metabolizm i działanie układu odpornościowego, zmniejsza stan zapalny, zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, redukuje masę ciała, chroni oczy i wzrok, redukuje zmarszczki na skórze, zmniejsza objawy alergii, poprawia wzrost i utrzymanie gęstości kości, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, chroni serce i krążenie, wspiera elastyczne i zdrowe naczynia krwionośne itp.
Na Filipinach, jest ono znane jako "najlepszy przyjaciel matki", bo zwiększa produkcję mleka karmiących kobiet a dzieci powinny być szczególnie dobrze zaopatrzone w składniki odżywcze.
Dla naukowców z National Research Council w Waszyngtonie Moringa jest "supermarketem na pniu". W Afryce zaś ma nazwę "Nebedaye", co oznacza "nigdy nie umiera".
 
-  zawiera 90 ważnych składników odżywczych, witamin i minerałów, wszystkie niezbędne aminokwasy i wtórne substancje odżywcze w wysoko skoncentrowanej postaci. Należą do nich na przykład: witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B6, witamina B7, witamina C, witamina D, witamina E, witamina K, wapń, miedź, żelazo, potas, magnez, mangan, cynk, kwercetyna, kempferol, beta sitosterol,  kwas kawoilochinowy, zeatyna, enzymy, Omega 3, Omega 6, Omega 9, wtórne substancje roślinne, takie jak; alfa-karoten, beta-karoten, beta kryptoksantyna, luteina, zeaksantyna oraz chlorofil itp  A wszystko to w optymalnym składzie i biodostępności, to znaczy, że organizm ludzki może bardzo dobrze i bezpośrednio je wykorzystać.
-  jest ważnym źródłem błonnika w jelitach.
-  posiada wysoką gęstość białek, jak żadna inna roślina.
- może wykazywać działanie lecznicze dzięki różnorodnym substancjom fitomedycznym
 
Opinie ludzi:
„Jako lekarz medycyny naturalnej jestem przekonana do tego produktu i polecam go wszystkim pacjentom. Pomimo ciągłego przyjmowanie witamin miałam krwawienia z dziąseł. Po 5 dniach przyjmowania 2x2 Moringa olif. nie miałam już takich problemów i uważam to za bardzo niezwykłe. "Annerose, Dietingen-Gösslingen
 
Jeśli przyjrzeć się tym wszystkim właściwościom i możliwościom Moringa, można zrozumieć, dlaczego Moringa w mediach wielokrotnie nazywana jest "cudownym lekiem". Moringa to "Super Food" [super żywność].Proszek z liści Moringa jest czysto naturalnym produktem biologicznym, zawierającym wszystkie cenne składniki odżywcze, które są niezbędne w łańcuchu pokarmowym dla ludzi i zwierząt. Zadziwiające jest, że Moringa nie zawiera prawie niczego, co nie mogłoby być wykorzystane przez nasz organizm.
 
Kombinacja i kompozycja składników drzewa Moringa jest wysoko skoncentrowana, zrównoważona i unikalna wśród wszystkich znanych roślin. Posiadają one bardzo wysoką zawartość substancji mineralnych, takich jak potas, magnez, wapń i fosfor, odpowiednie ilości żelaza, cynku, miedzi, chromu, aby wymienić tylko kilka z nich, a poza tym jeszcze 18 aminokwasów, najważniejszych elementów składowych, potrzebnych do syntezy białek w organizmie i systemie immunologicznym. Prawie wszystkie witaminy, jak  A, B1, B2, B3, B6, B7, C, D, E, K oraz substancje odżywcze, ponad 46 antyoksydantów oraz niedawno nowo odkrytą zeatynę.
Zeatyna otwiera drzwi dla substancji odżywczych, „wpuszcza” je i towarzyszy im do miejsca, gdzie są one potrzebne komórkom. Zeatyna jak gdyby zapewnia, aby wszystkie witaminy, minerały, pierwiastki śladowe i aminokwasy zostały wchłonięte przez organizm. Zeatyna, ważny czynnik regulacji komórek i silny przeciwutleniacz chroni, zatem komórki i zapewnia ich regenerację. Chociaż można znaleźć zeatynę w wielu roślinach, jest to zwykle w ilości mniejszej niż jeden mikrogramów na gram. Liść Moringa natomiast zawiera jej ponad stokrotnie więcej na gram.
Podobnie niezwykła jest wysoka zawartość manganu, chromu i rzadko występującego boru w Moringa.
Mangan jest ważny m.in. dla zdrowych stawów i kości, a chrom posiada zasadnicze znaczenie dla metabolizmu i zwalczania stresu. Bor nie został jak dotąd zaliczony do grupy istotnych pierwiastków śladowych, jednak w ostatnich latach jego znaczenie jest coraz częściej doceniane: bor jest niezbędny do syntezy seryny, aminokwasu, zawartego w prawie wszystkich białkach organizmu człowieka. Bor odgrywa dominującą rolę w gospodarce wapniowej, magnezowej i fosforowej i z powodzeniem stosowany jest w medycynie w leczeniu osteoporozy. Redukuje on spowodowane stresem utlenianie hamuje szybkość podziału komórkowego (na przykład komórek nowotworowych) i jest tym elementem śladowym, którego najwięcej znajduje się zwykle w mózgu. Pierwiastek bor jest toksyczny, w związku z tym jako suplementy żywności najbardziej nadają się odpowiednie rośliny o dużej zawartości boru - zwłaszcza liście Moringa, wykazujące najwyższą zawartość 31 miligramów na 100 gram. Większe ilości organicznych związków boru zawierają tylko pigwy (około 10 mg na 100 g), migdały (3,4mg) i buraki (2,1 mg na 100 g).
Zawartość substancji odżywczych w Moringa jest tak wysoka, że już 25 g wysuszonego proszku liści pokrywa dzienne zapotrzebowanie na wiele podstawowych substancji odżywczych u dzieci, zaś 50g u dorosłego człowieka. Stanowi on doskonałe pożywienie, które może być różnorodnie wykorzystywane do stosowania w uniwersalnej kuchni i diecie. Jako przyprawa do zup, sałatek, warzyw, napoi.              Całe drzewo posiada wiele różnorodnych możliwości zastosowania.
I tak na przykład:
  • liście i owoce jako środek odżywczy (świeże lub suszone)
  • kwiaty jako przyprawy, dla pszczelarstwa oraz jako lekarstwo
  • nasiona jako żywność, na olej, do oczyszczania wody i nasadzeń
  • kora jako lekarstwo, do wytwarzania lin i papieru
  • korzenie jako pożywienie i lekarstwo
  • cała sadzonka rośliny na paszę, biomasę dla alternatywnych źródeł energii
  • "produkty odpadowe" jako odżywka dla gleby, bio-nawóz i pasza dla zwierząt.
Ponieważ drzewo to rośnie właśnie w tych krajach na świecie, w których często panuje głód, jego celowe wykorzystanie może pomóc w zmniejszeniu występujących tam stanów niedoboru. I tak pracownicy, współdziałający przy afrykańskich projektach pomocowych donoszą, że już trzy łyżki stołowe proszku Moringa tygodniowo wyraźnie przyczynia się do wzmocnienia organizmu u dzieci. Jeden z profesorów Centrum Medycyny Tropikalnej podkreśla „Drzewo Moringa jest niezwykle pomocne w zwalczaniu chorób dietozależnych, zarówno chorób związanych z niedożywieniem jak i w przypadku zachodniej diety niedoborowej lub nadmiarowej.
Moringa jest jednym z najlepszych i najbardziej naturalnych źródeł antyoksydantów:
Wolne rodniki są bardzo szkodliwe dla organizmu i wiążą się z rozwojem wielu schorzeń. Zwiększone wytwarzanie wolnych rodników spowodowane jest przez stres, ozon, promieniowanie UV, jednostronną dietę, używanie alkoholu i tytoniu.
Substancje działające antyoksydacyjnie w organizmie wyłapują wolne rodniki i pomagają m.in. w obronie przed zakażeniem. Na przykład witaminy C i E są najważniejszymi przeciwutleniaczami, chroniącymi komórki i tkanki podczas wysiłku fizycznego, wspierającymi wydajność organizmu. Takie substancje przeciwzapalne działają najlepiej w połączeniu z innymi podobnymi naturalnymi substancjami bioaktywnymi. Zapewnia to znacznie wyższą skuteczność niż tylko jednej z tych substancji.
Moringa zawiera 45 substancji przeciwutleniających, a zatem jest jednym z najważniejszych źródeł naturalnych przeciwutleniaczy. Przeciwutleniacze w Moringa: witaminy A, C, E, K, magnez, cynk, selen, leucyna, cholina, zeatyny, chlorofil, beta-sitosterol, kempferol, kwercetyna, rutyna, kwas kawoilochinowy, luteina, zeaksantyna, glutation, beta-karoten, alfa-karoten i inne karoteny oraz stigmasterol.
Wysokie wartości ORAC liści Moringa
Wartość ORAC (oxygen radical absorbance capacity / zdolność absorpcji rodników tlenu) określa, w jakim stopniu dana substancja biologiczna hamuje rozwój wolnych rodników. Dzięki pomiarowi wartości ORAC można ustalić, jakie środki odżywcze mają szczególnie dobre właściwości przeciwutleniające. Moringa błyszczy tu wartościami około 46.000 ORAC do 84000 jednostek na 100 g (w zależności od jakości). Amerykańskie Ministerstwo Rolnictwa zaleca przyjmowanie codziennie 3000 do 5000 jednostek ORAC. W rzeczywistości osiemdziesiąt procent populacji przyjmuje mniej niż 1000 jednostek dziennie. Dr Klaus Becker z Uniwersytetu w Stuttgarcie-Hohenheim  od ponad 15 lat zaangażowany jest w projekty badawcze na temat Moringa. Od lat pije on z zamiłowaniem herbatę Moringa i jest przekonany, że w Moringa tkwi jeszcze znacznie większy potencjał.
Zalecenia odnośnie przygotowania herbaty Moringa:
·         przygotowana woda naparu powinna mieć temperaturę pomiędzy 60 a 80°C (nie wrząca woda)
·         herbata powinna zaparzać się około 3-10 minut w zależności od osobistych upodobań
·         herbatę można pić z cukrem lub cytryną, zależnie od smaku
Zalecenia odnośnie przyjmowania kapsułek Moringa:
 
·         najlepiej jest rozpocząć przyjmowanie od dawki 1-2 kapsułek, a następnie zwiększać dawki aż do uzyskania pożądanego rezultatu. (Dawka wynosi zwykle 2-6 kapsułek, ale również wyższe dawki pomiędzy 8-10 kapsułek mogą być przez krótki okres uzasadnione)
·         większość kapsułek należy przyjmować rano lub w południe
·         kapsułki Moringa powinny być przyjmowane przed posiłkami lub do posiłku ze szklanką wody lub herbaty

Minimalna ilość w zamówieniu to 2 opakowania 

 PROSIMY NIE ŁACZYĆ  W JEDNYM ZAMÓWIENIU INNYCH PRODUKTÓW, Z PO ZA KATEGORII " ZIOŁA SYPKIE" W JEDNYM ZAMÓWIENIU" 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Oprogramowanie sklepu shopgold.pl